Ostakljivanje terasa i pokrivanje terasa

Početna » Ostakljivanje terasa i pokrivanje terasa

Ostakljivanje terasa, balkona i lođe obavljamo visokokvalitetnim kaljenim staklom, koje je sastavni dio naših klizno-preklopnih, motorizirano-vertikalnih i klizno-pokretnih sustava. Ostakljivanje omogućuje pokrivanje svih vrsta terasa, balkona i lođa, čime se dobiva veća kvadratura, bolji protok svjetlosti i ušteda energije, dok pokrivanje terasa pruža bolji protok zraka i ugodnu atmosferu. Kontaktirajte nas i zakažite pokrivanje ili ostakljivanje terasa!

Ostakljenje terase kaljenim staklom kao sjajno rješenje

Kaljeno staklo rabimo u našim sustavima za ostakljivanje terase zato što je 5 puta jače od standardnog stakla i omogućuje bolju zvučnu i toplinsku izolaciju.

Termoizolacijsko staklo, kaljeno staklo ili termopan, kako se još naziva taj materijal, izrađeno je od dva ili više stakala koja su hermetički zatvorena i između njih se nalazi zrak.

Ostakljivanje se obavlja staklom debljine 8mm, maksimalne visine od 3000 mm i maksimalne širine od 800 mm.

Ostakljivanje terase obavljamo na nekoliko načina prema Vašim željama i potrebama

Postoji nekoliko opcija za staklene sustave koji će se savršeno uklopiti i omogućiti više nego poželjan estetski prikaz. Stakleni sustavi od termopana, odnosno kaljenog stakla, jesu praktičan izbor koji istovremeno pruža ljepši pogled.

Možete se odlučiti za nekoliko opcija, dok ćemo Vam mi biti tu od pomoći i dati najbolje moguće savjete i ideje za ostakljivanje terase uz praktična rješenja:

  • Ostakljivanje terase klizni sustavklizno-pokretna stakla Modulo– elegantna i praktična rješenja sa zaštitnom funkcijom maksimalne debljine do 10mm i visine do 2800mm; posebno zanimljiva za klizno zatvaranje terase;
  • Klizno-preklapajući sustav terasaklizno-preklopni stakleni sustavi Domino– pružaju mogućnost otvaranja sa svih strana i zbog toga su posebno zanimljivi za ostakljivanje balkona. Kada je klizno-preklapajući sustav otvoren, stoji na 90 stupnjeva u odnosu na zatvorenu poziciju;
  • Bočno ostakljivanje– motorizirana vertikalna pokretna stakla giljotina Staut – pokreću se pomoću MOSEL motora i daljinskog upravljača, pa su izuzetno moderno i estetski privlačno rješenje za bočno ostakljivanje terase ili za poslovne prostore. Bočno ostakljivanje je posebno korisno za prostore koje želite grijati u zimskim mjesecima.

Sustavi pomoću kojih obavljamo ostakljenje terase mogu biti fiksne staklene konstrukcije ili pokretne motorizirane konstrukcije, koje se pokreću daljinskim upravljačem kao što je Staut-Giljotina sustav.

Osim spomenutih sustava za ostakljivanje terasa, preporučujemo da promotrite i opcije za staklena vrata, najpogodnija za ugostiteljske objekte ili elegantnije uređene interijere domaćinstava i stakleni krov, kao sjajnu opciju kada želite panoramski pogled. 

Moguća i opcija zatamnjivanja stakla do 30% ako želite da unutarnji prostor bude zaštićen od vanjskoga.

Pokrivanje terase za panoramski pogled ili zaštitu od sunca - izbor je Vaš

Pokrivanje terasa moguće je obaviti na nekoliko načina. Ako želite panoramski pogled i više svjetlosti, sjajna opcija jesu spomenuti klizno-preklopni sustavi Domino. Osim za ostakljivanje terasa, čest odabir jesu i za pokrivanje vrtova kafića, restorana i drugih površina na otvorenom.

Imamo odličnu ponudu i za one koji ipak žele hlad i zaštitu od padalina na svojoj terasi, kao i prostor na otvorenom gdje zrak može slobodno strujiti.

U ovom pogledu, kao najbolja opcija nameću se moderni pokretni sustavi kao što su pergole, izrađene od pouzdanih materijala, a posebno praktične zbog mogućnosti pomicanja konstrukcije.

Ako se odlučite za tende izrađene od akrilnog platna, dobivate još jedno dobro rješenje za nesmetano uživanje na terasi i odgovarajuću zaštitu od sunca.

Prednosti ostakljivanja terase i pokrivanja terase

Osim odlične toplinske i zvučne izolacije koju pruža kaljeno staklo, ostakljenje terase samo po sebi daje veliki broj pogodnosti, poput dobivanja dodatnih kvadrata koje možete iskoristiti kako ste oduvijek željeli. 

Ostakljivanje je posve pogodno kod objekata manje površine, dok taj stil uređenja i renoviranja podiže vrijednost nekretnine, što je sjajno ako planirate prodaju ili iznajmljivanje.

Sjajna opcija za komercijalne objekte, čiju unutrašnjost možete zaštititi od neželjenih pogleda zatamnjivanjem stakla do 30%.

Osim tih praktičnih pogodnosti za terase, ostakljivanje je pogodno i kao mogućnost za uživanje u panoramskom pogledu.

Pokrivanje terase tendama i pergolama visoke kvalitete omogućuje Vam da na svojoj terasi uživate na otvorenom te se zaštitite od jakog sunca.

Ostakljivanje terase cijena - koliko bi bilo ostakljivanje terase?

Ako Vam je potrebno ostakljivanje terase, cijena varira jer ovisi o dimenzijama prostora i Vašem izboru kada su u pitanju ostakljivanje i pokrivanje terase.

Sigurno je da pružamo najjeftinije ostakljivanje terasa u odnosu na visoku kvalitetu proizvoda. Pozovite nas, ispričajte svoje želje pa ćemo napraviti najbolju ponudu!

Ostakljivanje terasa cijena po m2 - cijene ostakljivanje terase prema veličini prostora

Cijena ostakljivanja terase najbolje se određuje prema dimenzijama, kao i prema odabiru varijante iz naše ponude. Za ostakljivanje terase klizni sustav cijena je ista u odnosu na ostakljivanje terasa klizno-preklapajući sustav, dok se razlikuje ukoliko se odlučite za motorizirano vertikalno ostakljivanje, odnosno giljotinu – STAUT. 

Preporučujemo da nas kontaktirate pa da zajedno dođemo do najpraktičnijeg i najpovoljnijeg rješenja za Vaše domaćinstvo, poslovni prostor ili ugostiteljski objekt. Palais tim je tu da Vam pruži najbolje ostakljenje terasa i pokrivanje terasa uz najniže troškove!    

Zainteresirani ste za naše usluge?

Ne oklijevajte kontaktirati nas za bilo koje pitanje, informaciju ili pomoć – tu smo da pokušamo odgovoriti na svaku Vašu nedoumicu i zahtjev. Popunite formular za upit i potrudit ćemo se javiti Vam se u najkraćem mogućem roku.


    Scroll to Top